TEAK-kuntoutus

Työllistämistä edistävä ammatillinen koulutus

TEAK-kuntoutus on Kelan palvelu. Kuntoutuksen tavoitteena on tarjota tukea soveltuvan koulutusalan tai työtehtävän valintaan, yksilöllisten urasuunnitelmien tekemiseen sekä omien vahvuuksien tunnistamiseen.

TEAK-kuntoutus koostuu kuntoutuspäivistä Tornion Työvoimalasäätiön tiloissa sekä työskentelystä työkokeilupaikalla.

Kenelle:

  • Työikäisille nuorille ja aikuisille
  • Kuntoutujan toimintakyvyn tulee olla sellaisella tasolla, että hän voi sitoutua työpaikalla tapahtuvaan työsken-
    telyyn

Kuntoutumisprosessi:

Aloitusjakso
Aloitusjakso toteutuu Tornion Työvoimalasäätiöllä (Mäkikalliontie 2). Kuntoutuspäivän kesto on 5h sisältäen aamukahvin ja lounaan. Aloitusjaksolla asetat tavoitteet ja suunnittelet työkokeilua yhdessä oma-ohjaajasi kanssa. Aloitusjakson aikana kartoitetaan taitoja ja työvaihtoehtoja, selvitellään vahvuuksia ja kartoitetaan työkykyä vastaavia ammattialoja sekä mahdollisia työkokeilupaikkoja.

Työssä tukeminen
Työkokeilu yhdessä etsityllä työpaikalla. Työkokeilu toteutuu joustavasti, keskimäärin 5 pv/vk ja 6 h/pv.
Työkokeilun aikana ohjaaja käy viikoittain työpaikallasi. Työpaikkakäynneillä sinua tuetaan työntekijäroolissa, ammatillisessa kehittymisessä ja saavuttamaan kuntoutustavoitteesi.

Päätösvaihe
Työkokeilun päätösvaiheessa arvioidaan kuntoutuksen sujumista ja tavoitteiden saavuttaminen sekä sovitaan kuntoutukselle seurantapäivät jatkosuunnitelman tueksi.

Miten haet:

  • Kelan KU101 kuntoutushakemuksella. 16–29- vuotiaat voivat hakea ilman todettua sairautta, jos toimintakyky on olennaisesti heikentynyt.
    Yli 29-vuotiaat tarvitsevat voimassa olevan lääkärinlausunto B:n.
  • Tornion Työvoimalasäätiö toteuttaa TEAK-kuntoutusta Eduro-säätiön alihankkijana. Jos haluat TEAK -kuntoutukseen Tornion Työvoimalasäätiölle,
    merkitset KU101-lomakkeessa kohtaan 9 (Palveluntuottajan toimipiste) palveluntuottajaksi EDURO-SÄÄTIÖ, ROVANIEMI.
Sivun alkuun