Start­ti­val­men­nus Stara 2 – hanke

Stara 2 – start­ti­val­men­nus­han­ke on Euroopan so­si­aa­li­ra­has­ton (ESR) rahoittama ja Tornion työ­voi­ma­la­sää­tiön toteuttama hanke.

Etusivu » Toimintamme » Starttivalmennus Stara 2 – hanke

Start­ti­val­men­nus Stara 2 – hanke

Starttivalmennus on tarkoitettu 15-30 -vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat arjessaan laaja-alaista tukea. Toimintaa järjestetään pääsääntöisesti ti-to klo 09-13.

Tarjoamme kasvokkain tapahtuvaa ohjausta niin yksilöllisesti, kuin ryhmässä. Tarkoituksena on tarjota asiakkaalle mieleistä toimintaa, joka antaa hyvän syyn sekä motivaation lähteä kotoa pajalle. Starttivalmennus perustuu toiminnalliseen työotteeseen, ajan antamiseen sekä asiakkaan kokonaisvaltaiseen huomioimiseen yhteistyössä asiakkaan muun verkoston kanssa.

Starttivalmennuksessa perehdymme elämänhallinta taitoihin, ravitsemukseen, liikuntaan, terveysasioihin, talousasioihin, koulutukseen ja työelämään. Pajalla asiakkaalla on mahdollista kokea osallisuuden tunteita, saada vertaistukea ja sosiaalisia kontakteja oman ikäistensä parissa sekä kokeilla ja tutustua sellaisiin asioihin mihin normaalisti ei olisi rohkeutta.

Jokaiselle starttivalmennukseen osallistujalle tehdään yksilöllinen suunnitelma, jossa tavoitteet asetetaan realistisiksi huomioiden asiakkaan lähtötilanne. Lyhyen aikavälin tavoitteena on saada asiakas motivoitumaan omien asioidensa hoitamisesta ja sitoutumaan toimintaan. Pitkän aikavälin tavoitteena on luoda sellainen kuntoutuspolku, joka johtaa kohti aktiivista osallisuutta yhteiskunnassa opintojen tai työelämän muodossa.

Yhteistyötä tehdään aktiivisesti sosiaalitoimen, mielenterveyspalveluiden, A-klinikan, etsivän nuorisotyön, oppilaitosten sekä TE- palveluiden kanssa. ”